Stacks Image 44431

Menu

17 juni tot 30 juni

Grove tartaar van Hollandse nieuwe
kaviaar - zoetzure groenten - rode biet - rogge - radijs - augurkgel - rodeui schuim - kruidenvinaigrette

Schol & kippendij
gebruneerde bloemkool - lamsoor - oesterzwam -
romige vissaus - jus kreeft en vanille

Tonijn & Gamba
parelcouscous in dashi - Japanse mayo - yuzu gel - korenaarasperge
rijstkrokant met alg - miso schuim - sesam - waterkersolie

Belgische runderlende
aardappel knoflook crème - piccalilly gel - doperwt - bospeentjes - bruine baby champignons - cepes saus

Supplement gebakken foie gras of zwezerik +7
Puntzak friet - truffelmayonaise +3,50

Kersen
panna cotta - Griekse yoghurt - witte chocolade grappa gel - schuim van rode port kersen - gemarineerde kers - kersen sorbet - tuille

Menuprijs

3 gangen

(haring - lende - kersen)

39

4 gangen

(haring - schol - lende - kersen)

46

5 gangen

(haring - schol - tonijn - lende - kersen)

56

Wijnarrangement

3 glazen

20,5

4 glazen

26,5

5 glazen

32,5

Vervanging van dessert voor tussengerecht +6
Vervanging van dessert voor kaas (3 stukjes naar keuze) +6

Het menu is alleen per tafel te bestellen.
Hierbij is het niet mogelijk af te wijken van de aangegeven volgorde

logo_vierkantHet bovenstaande menu kan ook vegetarisch

Ook kunnen wij rekening houden met eventuele allergieën


A la carte

voorgerechten

Carpaccio Weiderund
pijnboompitten - pesto - parmezaan - kappertjes

15

Gebakken foie gras
“villa mandori” 12 jaar oude balsamico - munster - appel - truffel - geroosterd suikerbrood

24

Tonijn & Gamba
parelcouscous in dashi - Japanse mayo - yuzu gel - korenaarasperge rijstkrokant met alg - miso schuim - sesam - waterkersolie

18

hoofdgerechten

Belgische runderlende
aardappel knoflook crème - piccalilly gel - doperwt - bospeentjes - bruine baby champignons - cepes saus

28

Schol & kippendij
gebruneerde bloemkool - lamsoor - oesterzwam - romige vissaus - jus kreeft en vanille

26

Chateaubriand (450 gram, per 2 personen)
Seizoensgroenten - pepersaus

36 p.p.

Gebakken foie gras of zwezerik supplement +7
Puntzak friet - truffelmayonaise +3,50

Wagyu

Wij beschikken met Wagyu tot het vlees met de mooiste vlees-vet verhouding. Wagyu uit Japan met ‘’Grade A5+’’ behoort tot een totaal andere categorie qua smaakbeleving, zachtheid en marmering dan andere landen.

Ook hebben wij fantastisch Wagyu vanuit de rest van de wereld. Een andere smaakbeleving dan het Japans, wederom uniek in zijn soort. Een iets gematigder vetgehalte daarbij ook wat toegankelijker in prijs.

Chileense Wagyu
carpaccio van de Rib eye

29

Japanse Wagyu
A5+ Entrecote (BMS 12)

115

Australisch Wagyu
Bavette (BMS 6-7)

50

Wagyu kan tevens binnen het menu besteld worden.

Dessert & Kaas

Dessert van de Chef

14

Kaas

Wij geven u graag de mogelijkheid om uw eigen kaasplankje samen te stellen. Wij serveren uw selectie met appelstroop en verschillende crackers.
3.5 per stukje

Reblochon
De Reblochon, afkomstig uit de Haute-Savoie, wordt gemaakt van volle, rauwe koemelk. Het resultaat is een kaas met een zachte, ivoorkleurige massa en een saffraangele korst.

Oude gracht kaas
Een Nederlandse oude kaas van gepasteuriseerde koemelk. De “Oude Gracht” kaas word gemaakt in de kaasfabriek van de Graafstroom. Vier weken na productie verlaten de kazen de zuivelfabriek om in een authentiek kaaspakhuis op natuurlijke wijzen 52 weken te rijpen

Epoisse
De productie van de Epoisses begon in de 16de eeuw in het gelijknamige plaatje in de Bourgogne, Frankrijk. De Epoisses wordt gemaakt van gepasteuriseerd melk en vervolgens gewassen met Marc de Bourgogne. Deze kaas is heerlijk smeuïg.

Livarot

Deze kaas van gepasteuriseerde koemelk heeft een glanzende, oranjebruine, gewassen korst die zeer donker en ruw kan worden. Van binnen is hij goudgeel. De geur is opvallend sterk. De volle, krachtige smaak heeft sterke, zilte, prikkelende citroentonen.

Munster
Een bekende roodflora-kaas uit de Elzas, Frankrijk. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en is terug te halen naar de 7de eeuw. De Munster is vernoemd naar de plaats Munster waar vroeger de kaas werd ondergebracht in de kelders van de abdijen om door te rijpen.

Rochebaron
Deze romige, zachte blauwflora kaas uit de Auvergne in Frankrijk heeft rondom een zwart laagje gekregen door het bestrooien van zout vermengd met wat houtskool. De korst is eetbaar en geeft een apart accent aan deze romige smeuïge typische kaas.

Saint Agur
Een gepasteuriseerde blauw aderkaas uit het département Haute-Loire, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. De smeuïgheid ontstaat doordat de kaas de hele tijd in een paraffine korst is gerijpt en daardoor zijn vocht niet kwijt kan.

Dessertwijnen

Grande Maison “Cuvee des Anges”, Semillon / Sauvignon blanc, Monbazillac, Frankrijk, 2016
Een wijn die de kenmerkende geur en smaak van botrytis heeft: zoet maar niet plakkerig met lekker exotisch fruit.
Per glas: 7

Barbeito “5yrs”, Boal, Madeira, Portugal
De fermentatie van deze Madeira word gestopt op het gewenste zoet gehalte. Daarna rijpt de wijn op Frans eiken voor 5 jaar. Dit resulteert in een wijn met aroma´s van gedroogd fruit, licht rokerig met een frisse afdronk.
Per glas: 7

Domini Veneti “Recioto della Valpolicella”, Valpolicella, Italië, 2016
Recioto start als Amarone, maar dan word de vergisting gestopt wat resulteert in restsuiker. Hierdoor krijg je een portachtige wijn maar met veel minder alcohol
Per glas: 7.5

Castello di Ama ‘Vin Santo reserva’, Trebbiano / Malvasia,
Toscane, Italië, 2007
Mooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet maar wel heel krachtig. Aroma’s van noten en koffie, karmael en mooie zuren. Intens en brood met rozijnen, honing en amandel, typisch voor Vin Santo.
Fles: 45

Henri Giraud “Ratafia Champenois Solera 1990-2013”, Pinot Noir,
Champagne, Frankrijk

De Ratafia de Champagne wordt gemaakt met druiven van de champagne-teelt, waaraan een neutraal smakende alcohol wordt toegevoegd. De Ratafia van Giraud is zeldzaam, omdat ze volgens een solera systeem wordt gemaakt, van wijnen over een periode van 20 jaar van de beste jaargangen: het mooiste pinot noir fruit en gerijpt op eiken vaten.
Fles: 85

Niepoort
Niepoort heeft vooral een grote reputatie op het gebied van colheita port: tawny port uit één enkele jaargang. Maar ook de 'gewone' ruby en tawny zijn van een uitstekende kwaliteit, en de vintage ports zijn befaamd. Dirk van der Niepoort gaf zijn porthuis op onnavolgbare wijze een eigen gezicht met elegante ports, waarbij het accent ligt op het iets zoetere type met een perfecte zuurgraad.

Niepoort, White Port Per glas: 7
Niepoort, Ruby Port Per glas: 7
Niepoort, Tawny Port Per glas: 7
Niepoort, LBV Port 2013 Per glas: 9
Niepoort, Colheita 2004 Per glas: 10

Stacks Image p2933_n1112747
Stacks Image p2933_n1112761

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Restaurant De Goedheyd.

Online reserveren kan bij ons!
Ga naar de pagina online reserveren

Direct contact met ons?
Bel gewoon met (+31) 030 2468472

Liever een e-mail versturen?
Mail via info@degoedheyd.nl


RouteBeschrijving

Restaurant De Goedheyd is eenvoudig te bereiken. Maak gebruik van bijvoorbeeld GoogleMaps voor de meest effectieve manier om bij het restaurant te komen.

Adres: Hamburgerstraat 17 te Utrecht

Ga naar Google Maps:
- Klik hier


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze wisselende menukaart met heerlijke seizoensgerechten.

Aanmelden

Openingstijden

Buiten de openingstijden kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor speciale gelegenheden en grote groepen. Aarzel niet en neem contact op als u vragen heeft!

Zondag
* Gesloten
Maandag t/m Zaterdag
* v.a. 17.30 uur geopend
* uiterlijk 01.00 gesloten

De Goedheyd
* is op beide kerstdagen gesloten


Volg ons via de kanalen!